03-7441123

דרושים אוניברסיטת חיפה – הרשימה המלאה

כל הסיבות לעבוד באוניברסיטת חיפה
אוניברסיטת חיפה

מי שאינו מכיר לעומק את העולם האקדמי, עלול לחשוב שבשביל לעבוד באחד המוסדות צריך ללמוד בו. צריך להתקבל ללימודי תואר ראשון, לסיים אותם ולהמשיך הלאה עד שמקבלים קביעות במסגרת תחום הלימודים אותו לומדים ובו מתמחים. 

זה נכון אבל חלקית. שכן מוסדות אקדמיים לא בנויים אך ורק על מרצים ומרצות, וגם בהיבט זה, הרי שהמוסדות לא מעסיקים אך ורק את מי שלמד אצלם. במקרים רבים, מרבית הסגל האקדמי, המרצים, ממתרגל ועד פרופסורים בקביעות, לא למדו כלל במוסד אלא הגיעו אליו מבחוץ. מלבד הסגל האקדמי, יש כמובן את הסגל המנהלי וכן עובדים בתחומים שונים שאחראים להפעיל ולתחזק את המקום, כך שהוא יעבוד בצורה סדירה. 

אוניברסיטת חיפה היא אחת משבעת המוסדות האקדמיים המובילים בישראל. אומנם מדובר באוניברסיטה קטנה יחסית, בוודאי ביחס לירושלים, תל אביב או באר שבע, אך היא ייחודית מאחר והיא מספקת שירות לכל תושבי הצפון, בין אם מדובר בצעירים וצעירות שמעוניינים להתקבל אליה ובין אם הם בהיבטים אחרים. למשל, מאחר ובאוניברסיטה נערכים לימודי רפואה, אזי שהיא משתפת פעולה עם בתי חולים מקומיים בעיר, בפרט רמב"ם, דבר המשרת את כל תושבי האזור. 

מעט על אוניברסיטת חיפה

האוניברסיטה הוקמה בשנת 1963 כמכון אוניברסיטאי וזכתה לעצמאות בשנת 1973. מדי שנה לומדים אלפי סטודנטים מכל רחבי הארץ, כולל סטודנטים זרים בתחומים שונים. האוניברסיטה כוללת את הספרייה האוניברסיטאית הגדולה בישראל, וכאמור, היא משתפת פעולה עם מוסדות שונים בעיר ובכלל, בפרט עם בית חולים רמב"ם. 

חשוב להדגיש, אין קשר בין אוניברסיטת חיפה לטכניון שנמצא בעיר. מדובר על שני מוסדות שונים. שכן הטכניון עוסק בלימודי הנדסה, מדעים מדויקים ואדריכלות. מאחר ושני המוסדות נמצאים בעיר, הרבה פעמים ההתייחסות לאוניברסיטת חיפה היא שולית, אך מדובר במוסד אקדמי, אוניברסיטאי עצמאי וייחודי. 

כיצד מתקבלים לעבודה באוניברסיטת חיפה?

כפי שציינו קודם לכן, רבים נוטים לחשוב שבשביל לעבוד באוניברסיטה צריך ללמוד בה. זה לא מדויק. הסגל האקדמי איננו בהכרח למד באוניברסיטה, וגם הסגל המנהלי לא בהכרח למד את המקצועות בהן הוא מתמחה באוניברסיטה עצמה. 

צריך לזכור, מאחר ומדובר על מוסד ציבורי הרי שהוא חייב לעמוד בתקנים ובכללים, בין היתר בכל מה שקשור לקיום מכרזים על פי כל הכללים וכן לספק תקנים ספציפיים לכל תחום ותחום. לכן, לפני שמנסים להתקבל לאוניברסיטה, צריך לבדוק האם בכלל יש תקן פנוי וכמובן מה הדרישות בשביל למלא. 

חשוב להדגיש, האוניברסיטה מפרסמת מעת לעת מודעות דרושים, הן של האוניברסיטה עצמה והן של מחלקות ספציפיות. כל מחלקה בוחנת מה נדרש לה ואז היא מחליטה האם לפרסם או לא. במקרים מסוימים, כמו למשל אצל עוזרי הוראה, מתרגלים, מרצים וכדומה, הרי שהדברים נקבעים על כמות תקנים מאוד ברורה. חשוב לומר גם, מי שלומד תואר שני או דוקטורט, ייתכן מאוד שהוא יידרש למלא מקום של מתרגל או עוזר הוראה, ולכן התקנים בתפקידים אלו הוא דל יחסית. 

יחד עם זאת, בדומה למוסדות האקדמיים אחרים הרי שגם אוניברסיטת חיפה מאוד רוצה לגייס אליה מרצים ומתרגלים בכירים, לכן היא מוכנה להשקיע לא מעט כסף בכך. האוניברסיטה תרצה לגייס מרצים בכירים, כולל ממוסדות אקדמיים אחרים, זאת בשביל למשוך אליה סטודנטים אשר יהיו מעוניינים ללמוד אצלם, וכן בשביל לעלות את הרמה האקדמית של המוסד. 

למה שווה לעבוד באוניברסיטת חיפה?

יש שלוש סיבות עיקריות מדוע משתלם ללמוד באוניברסיטת חיפה:

סיבה ראשונה – מדובר על מוסד מכובד מאוד, מוסד בעל שם. עבודה באוניברסיטה היא לא עוד עבודה. היא דבר ייחודי ושונה. בין אם עובדים ישירות מול הסטודנטים, מול צוות ההוראה או מול גורמים אחרים. זו עבודה שיש בה הרבה אתגר ועניין. 

סיבה שנייה – התנאים הם טובים. בוודאי עבור מרצים אשר זוכים לקביעות, אך בלי קשר מדובר על עבודה עם תנאי שכר טובים ותנאים סוציאליים איכותיים. 

סיבה שלישית – עבודה באוניברסיטת חיפה מאפשר לגלות אופקים חדשים, גם מבחינה אקדמית וגם מבחינות אחרות. אפשר דרך העבודה להתקדם ולהתפתח, ניתן ללמוד דברים חדשים וייחודים, וכל זה יכול לעזור לפתח קריירה רצינית בעתיד. כל מה שצריך זה למצוא את המקום והנישה הנכונה בשבילכם במקום. 

 

jobzone

מחפשים עבודה? זקוקים לייעוץ מקצועי או לטיפים נוספים?

השאירו פרטים ונציגנו המנוסים והאדיבים יחזרו אליכם תוך זמן קצר.